Az idei Halloween alkalmából szeretnék megosztani veled egy fotós kísérletet. Narancssárga répagolyót készítettem, amely olyan ízletes, mint a hagyományos kókuszgolyó, de egy kis csavarral: a kakaó helyett friss reszelt répa van benne. De nem csak erről szeretnék beszélni, hanem arról is, hogy mennyire fontos a megfelelő eszközhasználat a fényképezés során.

Az alábbi képek ugyanazt a répagolyót mutatják be, de két különböző módon készültek. Az egyiket egy viszonylag jó minőségű mobiltelefonnal készítettem, míg a másikat egy profi DSLR fényképezőgéppel, a Nikon D750-esemmel. A két kép közötti különbség szemmel látható, és pont azt szeretném bemutatni, milyen különbség lehet, ha egy fotográfus készíti a fotót.

Itt láthatóak a képek egymás mellé téve:

fotozas halloween
fotozas halloween

A mobilos kép természetesen elfogadható minőségű, és sok mindent megmutat a répagolyóról, de amikor egy profi géppel dolgozunk, olyan részleteket is lencsevégre kapunk, amelyeket egy mobiltelefonnal nehezebb lenne elérni. A D750-es gépemmel készült kép gazdagabb színekkel, jobb fókusszal és részletességgel rendelkezik. Az árnyékok és a fények sokkal jobban vannak kontrollálva, így a kép sokkal élesebb és hangulatosabb.

 

Miért fontos ez a fényképészet terén? A válasz egyszerű: az első benyomás sokat számít. Ha például profilfotókat készíttetsz magadról, vagy a termékeidről, a jobb minőségű képek megragadják a figyelmet és professzionálisabb megjelenést kölcsönöznek.

Ezért szeretnélek arra buzdítani, hogy próbáld ki, milyen érzés, amikor rólad is a D750-es gépemmel készül a kép. A fotósok tudják, hogyan hozzák ki a legtöbbet egy fotózási helyzetből, és a végeredmény minden bizonnyal meglepő és örömteli lesz.

Ha szeretnél részt venni ebben a kísérletben, vedd fel velem a kapcsolatot, és szervezzünk egy fotózást! Remélem, hogy együtt alkothatunk valami különlegeset.

Izgatottan várom, hogy találkozhassunk egy fotózás során!

Minden jót kívánva,

Erika