Hogyan pózolj a fotózáson?

Hogyan pózolj a fotózáson?

Akár tetszik, akár nem, egy vizuális világban élünk. Fényképek vannak körülöttünk. Családi fotókat és utazási emlékeket gyűjtünk. Internetes profiljainkra professzionális fotókat és profilképeket válogatunk össze. De nem feledkezhetünk meg a spontán fotókról sem. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy jól is érezzük magunkat a kamera előtt. Valójában teljesen normális, hogy nem tetszik, ahogyan a fotókon látod magad. Miért? Mert mosolyogni egy fotózáson, és mosolyogni, amikor egy barát kattintgat, két nagyon különböző dolog. Szerencsére nem kell modellnek vagy divatbloggernek lenned ahhoz, hogy jobban nézz ki a fotókon. Egyszerűen meg kell tanulnod pózolni! Abban pedig, hogy felszabadult legyél, segítek neked, mintha csak egy barátnőd fotózgatna téged!

 

1 – Az első, és egyben egyik legfontosabb dolog: Húzd előre a füled!

Jaj… az a rettegett toka! Mielőtt magad hibáztatnád, gondold végig! Tudtad, hogy majdnem mindenkinek van, ha nem megfelelő pózt vesz fel? Ha rossz pózt választunk, kialakul a toka  ott, ahol nem is létezik. Idegtépő lehet a kamera előtt állni, ha nem vagy hozzászokva. Következésképpen az emberek hajlamosak elhúzni a fejüket a fényképezőgéptől, hátradőlni vagy nagyon lehajtani az állukat fotózás közben. Ez egy enyhe mozdulat, talán észrevehetetlen, de elég ahhoz, hogy megjelenjen a toka, melyet annyira nem szeretünk.

átváltoztatós fotózás

Gondolj arra, hogy a füleid úgy hozd előre, mint egy teknős, amely kibújik a páncéljából. Kicsit dőlj a kamera felé, és nagyon picit hajtsd le a fejed. Tudom, hogy ez furcsán hangzik, és valószínűleg kissé természetellenesnek fog tűnni. Tuti közben azt gondolod, borzasztó lesz így a kép, annyira szokatlan tartás ez. De nem kell aggódni, mert ez a finom előremozgás egy sima, erős állkapocsvonalat biztosít. Fotózás alkalmával segítek neked benne, hogy elkerüld a tokát. Más dolgod nincs, mint figyelj az instrukciókra!

hogyan pózoljunk

2 – Változtasd meg a súlypontodat!

Vessünk egy pillantást a súlyeloszlásunkra. Egyenlően oszlik el a súly a két láb között? Ha igen, itt az ideje egy kis váltásnak… Tedd súlyod nagy részét az egyik lábadra, és azonnal finom és rendkívül előnyös „S görbét” hozol létre a testeddel. Csak ügyelj arra, hogy ne dőlj hátra és ne távolodj el a kamerától. Ez merevnek és kényelmetlennek tűnhet. Törekedj a természetességre! Ne félj, ezt is megmutatom a fotózáson, hogyan kell pontosan!

3 – Hajolj előre derékból!

Egy enyhe hajlás deréktól a kamera felé szintén csodákra képes! Azonnali karcsúsító testpóz azok számára, akik jobban szeretnének kinézni a fényképeken. A derekad/csípőd/lábaid karcsúbbak lesznek, nincs szükség edzésre. Ez a mozdulat abban is segíthet, hogy jobb pózba kerüljön az állad, mivel automatikusan előrehúzod a füled.

hogyan pózoljunk fotón
hogyan pózoljunk fotózáson

4 – Határozz meg távolságot a törzsed és a karod között

Ez ösztön! Mondd meg valakinek, hogy pózoljon egy fényképhez, és elkerülhetetlenül szorosan a törzséhez nyomja a karját. Valójában, amikor természetesen állunk, általában a karjainkat az oldalunkhoz tesszük. Fényképezés közben le kell küzdened ezt a késztetést. Ha a karod a testedhez húzod, a karod kifelé nyomódik, és nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Ennek korrigálásához hagyj egy kis helyet a törzsed és a karod között. Emeld fel a karod úgy, hogy a kezed a csípődre vagy a combodra helyezed. Vagy tedd a kezed a zsebedbe – esetleg amikor mások is vannak a képen, egy családtag vállára vagy hátára.

További tippekért gyere el egy fotózásra!  Bemutatom, milyen trükkök vannak még, amiktől igazán jól fogsz kinézni egy fotón! Ha tetszett a cikk,oszd meg másokkal is!

Ezek is érdekelhetnek:

Sztárok időutazása – egy fotón

Sztárok időutazása – egy fotón Nem meglepő, a sztárok is voltak fiatalok. Sőt! gyerekek. Bizony, felettük is elrepül az idő. Néha azonban mindenki szívesen előveszi

Read More »

A toka és a fotózás

A toka és a fotózás „El kellene menni fotózásra. Á, majd ha lemegy a tokám! Azt biztos nem lehet eltüntetni a képen.” Sokan így gondolják.

Read More »