Kép erről: Blue and White Professional Senior Data Scientist Cover Letter.fejlec

Szia!

Ma a Selfie Kihívás harmadik napjához érkeztünk, és arról fogok beszélni, hogyan használhatod a színeket, hogy még vonzóbbak legyenek a képeid.

🌈 A Színek Varázsa 🌈

A színek hatalmas szerepet játszanak abban, hogy egy selfie mennyire vonzó és érdekes lesz. A videóban megosztottam néhány tippet ezzel kapcsolatban.

  1. Színkontraszt: Használj színkontrasztot a képekben! Például, ha világos ruházatot viselsz, egy sötét háttérrel vagy tartozékkal (például egy sötét kabáttal vagy sapkával) könnyen kiemelheted magad a képen.
  2. Hasonló színek összekapcsolása: A hasonló színek összekapcsolása is izgalmas lehet. Például, ha a ruházatod és a háttér színei harmonizálnak, ez egy nyugodtabb és összehangoltabb hatást hozhat létre.
  3. Komplementer színek párosítása: Komplementer színek a színkörön egymással szemben elhelyezkedő színpárok. Érdemes velük kísérletezni.
  4. Telítettség:  Ha a színkörön lévő tiszta színekhez semleges színt (feketét, fehéret, vagy szürkét) adunk, növeljük a szín telítetlenségét.
  5. Tónus: A színek világosságát, vagy sötétségét jelenti.
  6. Természetes fény: Használj természetes fényforrásokat, például napfényt, hogy a színek természetesen ragyogjanak a képen. A naplemente vagy a napfelkelte ideális lehet a meleg színek kiemelésére.
  7. Színpszichológia: Ismerd meg a színek pszichológiáját, és fontold meg, hogy milyen érzelmeket szeretnél kiváltani a képeddel. Például, a kék nyugtató hatással lehet, míg a piros energiát és szenvedélyt sugározhat.
  8. Kreatív használat: Ne félj kreatívan használni a színeket. Például, használhatsz színes kellékeket vagy sminket a képen, hogy egyedi és lenyűgöző hatást érj el

Színkör

színkör
szinkor420

Nézd meg a videót itt!

 Feladat: Színes Selfi 📸

A mai feladat az, hogy készíts egy olyan selfit, ahol a komplementer színek játszanak főszerepet. Használd a fenti tippeket és ötleteket, hogy a színek segítségével kifejező és lenyűgöző képet készüljenek. A képen szerepelj te is, valamint egy egészséggel kapcsolatos tárgy, vagy élelmiszer!

Ne felejtsd el használni az #egészség hashtaget a kép mellé, és oszd is meg a kihívás Facebook csoportjában! Emellett ne habozz megosztani a színekkel kapcsolatos gondolataidat is.

📸

Várjuk izgatottan a színes és vibráló selfiiteket!

Kellemes fotózást!

P.S. Ne habozz megosztani a színekkel kapcsolatos tapasztalataidat és tanácsaidat is a csoportban, hogy mindenki tanulhasson egymástól! 🌈📷

fotozas fotostippek

Elemzés: A harmadolás szabályai viszonylag jók a képen, megfelelő irányba nézek, a nagyobb tér felé. Azonban fent egy kicsit sok a hely, miközben lent a kézfejem le van vágva. Vannak a képen kiégett, túlexponált részek, ahol a fehérekben nincs részlet. Kissé közel állok a háttérhez.

Ha te is szeretnél elemzést kapni a fotódról, akkor szeptember 24.-e éjfélig feltétlenül oszd meg a kihívás Facebook csoportjában! #egészség

Ugye, hogy jobb így?

dsc 4432r2 (large)