Teltebb hölgyek fotózása

Teltebb hölgyek fotózása

Gyakran halogatjuk a fotózást, hogy „majd elmegyek, ha lefogytam”. Pedig sokkal hatékonyabb, ha megfordítjuk a sorrendet, előbb elmegyünk fotózásra. Előnyös képek készülnek, látjuk magunkat a vágyott megjelenéssel. Motiváltabbak leszünk rá, hogy elérjük álmaink alakját. Vannak pózok, amik kifejezetten jól állnak a teltebb hölgyeknek is. Alább ugyanaz a lány van mindkét képen. A másodikon nem vékonyítottam rajta utómunkával, csak úgy állítottam be, hogy vékonyabbnak tűnjön.

hogyan pózoljunk fotón

Kezdjük a helytelen beállással. Szemben a kamerával, karokat szorosan a testhez simítva, nyakunkat behúzva, szemből megvilágítva kifejezetten előnytelen képet kapunk. Ám, ha lábainkat keresztezzük, csípőből kifelé fordulunk, előre hajolunk, nyakunkat kissé előre nyújtjuk, máris sokkal előnyösebb lesz a kép. Toka, has eltűnik, kar vékonyabbnak látszik. Kicsit rajzolgattam a szemléltetés kedvéért:

Előnytelen póz, rossz beállás, lapos világítás, helytelen ruhaválasztás, nem szerencsés kép

duci fotózás, telt fotózás, plus size

A póz kicsit jobb, a ruha továbbra is kiemeli az idomokat, a test nagy a fejhez képest

duci fotózás, plus size model

A fej még mindig kicsi az alkathoz képest, a kar hozzá van lapítva a testhez, a has még mindig nagy

telt fotózás, duci fotózás, plus size model, póz

A ruhát átrajzoltam "V" nyakúra, fej-test aránya még mindig nem jó, a hasnál ráncokat tettem a ruhára

telt fotózás, duci fotózás, plus size model, póz

Karcsúsító, fekete széleket rajzoltam a ruhára. A fej-test aránya kissé javult, toka még látszik, világítás nem az igazi

telt fotózás, duci fotózás, plus size model, póz

Fej előredőlt, test ezáltal kisebbnek látszik, toka eltűnt. Világítás előnyösebb az arcon. Egy kis mosoly hiányzik még

telt fotózás, duci fotózás, plus size model, póz

Mint a fenti ábrákon is láthattuk, nagyon fontos a ruha is. Előnyösek a „V” dekoltázsú öltözékek. Gondolhatnánk, hogy a nagyon bő holmik ápolnak és eltakarnak. Az igazság azonban az, hogy nagyobbnak mutatják az alakot. Főleg, ha mintásak, keresztben csíkosak, vagy világos színűek. A rózsaszín ebben az esetben kifejezetten előnytelen. A túl szűk ruhák kiemelik a domborulatokat. Akkor mégis milyent érdemes választani? Olyant, ami a test vonalát lágyan követi, de nem passzos. Ahol leginkább takarni kell, ott sötétebb árnyalatú legyen a ruha, amit kiemelnénk, lehet világosabb. Nagyon jó tud lenni az is, ha a ruha a szélein fekete, középen lehet kicsit világosabb. De semmiképp ne feszüljön. Ha mégis szoros, ráncosítsuk meg kissé a kritikus részeken. A bő ruha teltebb hölgyeken. Azt mondanám, szemből még határeset. De ahogy oldalra fordul benne az illető, azt látjuk, hogy a mell és a has mérete ugyanakkorának tűnik. Hordó hatást kelt. Jobb, ha kerüljük! A középső se tévesszen meg senkit, csak szemből előnyös. Oldalra fordulva kevésbé. Helyette válasszunk a test vonalát lágyan követő darabokat!

telt alkat fotózása plus size photography 40 felett fotózás

Szerencsés még az is, ha van előttünk egy-egy faág, stúdióban pedig bútor, ami mögé félig elbújva karcsúbbnak látszunk. Ha ketten vannak egy képen, aki vékonyabb, ő kicsit előrébb kell, hogy álljon, így nem tűnik fel annyira a két személy közötti alkati eltérés. Az alábbi kép jól szemlélteti, ha valami mögé félig elbújunk, szépen le tud faragni az alakból.

plus size model pose sexy telt modell fotózás look

Írj, ha fotózásra, vagy ingyenes személyre szabott konzultációra jelentkeznél, ahol meghatározzuk, melyik évszaktípusba , és melyik alkattípusba tartozol!

Visszahívást
kérek!

Oszd meg, ha tetszett és hasznosnak találtad!

Ezek is érdekelhetnek:

Sztárok időutazása – egy fotón

Sztárok időutazása – egy fotón Nem meglepő, a sztárok is voltak fiatalok. Sőt! gyerekek. Bizony, felettük is elrepül az idő. Néha azonban mindenki szívesen előveszi

Read More »

A toka és a fotózás

A toka és a fotózás „El kellene menni fotózásra. Á, majd ha lemegy a tokám! Azt biztos nem lehet eltüntetni a képen.” Sokan így gondolják.

Read More »