Kép erről: Blue and White Professional Senior Data Scientist Cover Letter.fejlec

Szia!

Páran jelezték, hogy az első email-t nem kapták meg. Ha te is köztük vagy, az előző leckét és feladatot itt tudod megnézni!  Az első napi feladat határideje módosult szeptember 22.-re.

Ha pedig megkaptad, remélem, hogy élvezted az első napot a Selfie Kihívásban, és már készítettél is néhány fantasztikus képet magadról a tanultak alapján! Most pedig itt van a kihívás második napja, amikor a háttérről és a környezetről fogok beszélni, hogy még izgalmasabb és színesebb selfiket készíthess.

🌆 A Háttér Művészete 🌆

A háttér egy fontos elem a selfik elkészítésekor, és segít kifejezni a személyiségedet és az érdeklődési körödet. Képzelj el egy festővásznat! Ma azt fogjuk megtanulni, hogyan töltheted meg ezt a vásznat tartalommal, hogy a képeid még vonzóbbak legyenek.

🎨 Kép komponálás – Mit érdemes figyelembe venni? 🎨

  1. Színek: Ruházatod harmonikus legyen a hajad, szemed és a bőröd színével! Ezt az évszaktípus kvízből tudod megállapítani. A háttér színei és a ruházatod színei harmonizáljanak, vagy legyenek kontrasztosak egymással. Az összehangolt színek segíthetnek abban, hogy a kép harmonikus és vonzó legyen.

  2. Harmadolás szabály: A harmadolás szabálya segít a képen való helyes elrendezésben. Próbálj meg olyan elemeket elhelyezni a háttéren, amelyeket egy képzeletbeli rács segítségével három egyenlő részre oszthatnál. Figyelj arra, hogy a képen mindig a nagyobb tér felé nézz!

  3. Ne csonkolj végtagokat: Amikor magadat fényképezed, ügyelj arra, hogy ne csonkolj el fontos részeket, például ne vágd le a fejed vagy a lábaid. Az egész test mutatása általában vonzóbb és kifejezőbb. Ha vágni szeretnél, akkor lehetőleg a testrészek közepénél tedd meg! Például ne vágj pont bokánál, hanem inkább féllábszárnál! Ahol ne vágj még: boka, térd, combtő, derék, nyak, csukló, könyök, hónalj. A kézen, lábon az ujjakat se vágd le!

  4. Témaválasztás: Gondolj arra, milyen üzenetet szeretnél közvetíteni a képeddel. Az ismert tárgyak, díszletek vagy helyszínek hozzáadhatnak egyedi jelentést a selfidhez.

  5. Minimalizmus vs. Tömöttség: Fontold meg, hogy szeretnéd-e a háttereket egyszerűsíteni és minimalizálni, vagy éppen ellenkezőleg, sok részletet és érdekes elemet szeretnél bemutatni.

Az ideális háttér megválasztása és a kép komponálása személyes kreativitásodra és ízlésedre is épül. Ne félj kísérletezni és felfedezni, mi működik számodra a legjobban!

 

Nézd meg a videót itt!

📸 Feladat: Fesd meg a vásznat a saját történeteddel!! 📸

A mai feladat, hogy készíts egy selfit, ahol a háttérnek, a környezetnek és a díszletnek is szerep jut. A munkáddal, vagy a kedvenc időtöltéseddel kapcsolatos tárgyak is szerepeljenek a képen! Figyelj az előbb említett komponálási szempontokra, és mutasd meg, hogyan alkalmazod a kép készítése során.

Használd a #festővászon hashtaget a képed mellé, és oszd meg a Facebook csoportban! Emellett, ha van kedved, oszd meg a kreatív folyamatotokat is, hogy mások is inspirálódhassanak.

Várom izgatottan a kreatív és színes háttér előtt készült selfie-ket!

Kellemes fotózást kívánok!

 

fotozas, fotostippek

Elemzés: Ez egy nem megfelelően komponált kép. A színe kissé fakó, nincs hangulata. Pozitívum, hogy a kép harmadánál állok, viszont a fejem felett túl sok hely van hagyva, ráadásul a kisebb tér felé fordulok. A képet sokkal szűkebbre lehetne vágni. A háttér zsúfolt, nem is szép. A  mikrofon és a gimbal pedig kitakarja a hajamat,  szinte beleolvadnak, és nem is érvényesülnek a képen, pedig fontos szerepük van. Szerencsésebb, ha a fényképezőgép állvány teljesen bele van komponálva a képbe, vagy pedig közelebb helyezkedik el. Így most pont a legvége van levágva. A szemem csukva van. Azonban a ruha színe az évszaktípusomnak (nyár típus) megfelel.

Ha te is szeretnél elemzést kapni a fotódról, akkor szeptember 22.-éig feltétlenül oszd meg a kihívás Facebook csoportjában! #festővászon

Ugye, hogy jobb így?

dsc 4389r (large)

Ha nem jutott el hozzád az első email, az előző leckét és feladatot itt is meg tudod nézni, melynek leadási határideje  szeptember 22, a kihívás Facebook csoportjába.