Hogyan sminkelj fotózásra? Adunk10 tuti tippet

Hogyan sminkelj fotózásra? Adunk 10 tuti tippet

Fotózás, smink, paletta

Egy fotózás jó alkalom arra, hogy kipróbáld, milyen az, amikor egy profi sminkes készít neked sminket. Ám, ha erre nincs lehetőség, vagy magad szeretnéd megoldani, adunk pár tippet.
Először állapítsd meg, melyik évszaktípusba tartozol, és tudd meg, mely színek állnak neked jól. Ezek közül válogass sminkelésnél is. Ügyelj arra, hogy a sminked az öltözékeddel is összhangban legyen!
Kezdd egy alapos arctisztítással! Nagyon fontos, hogy a sminket teljesen tiszta bőrre vigyük fel. Természetes fénynél sminkelj, használj ecseteket az ujjad helyett! Kezdd a primerrel! Ezt is felviheted az ujjaiddal. Ez egy fehér színű alapozó állagú, szilikon tartalmú krém. Selymes érzetet ad a bőrnek, jól csúszik rajta az alapozó. Egyenletes alapot ad az arcbőrnek a smink felviteléhez, ugyanis kitölti a ráncokat és a pórusokat, mielőtt felkerülne rá az alapozó. A száraz bőrre is jó hatással van, ugyanis nem hagyják kiszáradni a bőrt az alapozó alatt, Nem lép kölcsönhatásba a bőrön lévő olajjal, így az alapozó nem kopik le idő előtt.

Fotózás, primer, alapozás

Amikor ez megszáradt, következhet az alapozó. Lehetőleg matt, csillogásmentes, csomósodásmentes alapozót válassz, ami megegyezik a bőrszíneddel. Ha ezt túl tömörnek, maszk hatásúnak érzed, valamint nem sok bőrhibád van, épp csak szeretnéd egyenletesebbé tenni a bőröd, használhatsz BB vagy CC krémet helyette. Ezeket az ujjaiddal is felviheted, mint az arckrémet, ugyanis mindkettő színezett hidratáló krém. A BB krém kevésbé fed, a CC krém viszont amellett, hogy jobb a fedése, az arc egyenetlen színét is egységesíti. Pirosodásra hajlamos bőrűeknek kifejezetten ez javasolt. Tipp: Ha zöld CC krémet választasz, még jobb. Megszünteti a vörös foltokat az arcodon, egységessé teszi a bőrt, alkalmazkodik az arc árnyalatához. Bőröd ragyogó és üde lesz tőle, megszünteti a finom ráncokat, nem tömíti el a pórusokat. Felvitelkor zöld színű, de nem kell megijedni, mert igazodni fog a bőr színéhez, természetes árnyalatot kölcsönözve neki.

fotózás, erborian cc red correct cc krem a bor vorossege ellen spf 25 3

A problémás helyekre használj camouflage-t, korrektort. Gyakran felmerül a kérdés, hogy alapozás előtt, vagy utána kell használni. Nos, a zöldet és a barackos, narancsos árnyalatúakat előtte érdemes. Ám a sminkesek arra esküsznek, hogy a natúr színűt utána, hogy elkerüljük a felesleges rétegeket. A camouflage jelentése: Álcázás, leplezés. Ezt a sminkben is kitűnően tudjuk használni. Mint már fentebb esett róla szó, a camouflage-nak több fajtája ismert: 

catrice camouflage wake up effects9 300 300
  • Barack-narancs színű: Ez a lilás, kékes foltok elkendőzésére szolgál, mint a szem alatti karikák. Bőrszínünkhöz igazítsuk a színét. A rózsásabb archoz a barackos, míg a sárgásabb, kreolosabb bőrszínhez a narancs árnyalatúak passzolnak inkább. Lényeg, hogy alaposan dolgozzuk el.
Fotózás, camouflage, makeup, smink
  • Zöld: Pattanások, piros foltok elfedésére szolgál. A piros színt remekül korrigálja a zöld pigment. Épp ezért kitágult hajszálerekre is használják. Akiknek rózsásabb, pirosabb a bőre, egy zöld pigmentet tartalmazó termékkel kiválóan semlegesítheti. Először egy kis ponton teszteld! Ha túl zöldnek találod, tegyél belőle a kézfejedre korrektorecset segítségével, majd keverj hozzá a bőrszíneddel megegyező korrektort! Ebből a keverékből tegyél a piros foltokra, vagy a pattanásokra! Ezt a terméket az alapozó alá kell tenni, nem pedig fölé.
Fotózás, make up, zöld camouflage, patanás, piros folt eltüntetése
  • Natúr: A bőr színénél egy árnyalattal világosabbat használj! A pigmentfoltok eltakarására alkalmas. Ügyelj az eldolgozottságra a természetes hatás elérése érdekében!
Fotózás, make-up, pigmentfolt eltávolítása, natural
  • Rózsaszín: Pigmentfoltok, szeplők, májfoltok, anyajegyek eltakarására. A kékes-zöld ereket is elfedi.
  • Lila: az arc sárgás árnyalatát, valamint az ütéstől származó sárga foltokat takarja.
  • Sárga: Melegebb arcszínt ad. Eltünteti a szem alatti lila karikákat, illetve a bőrön átütő lilás színű ereket. Ha élénk, kipihent arcot szeretnénk, az egész arcra fel lehet vinni az alapozó alá.
  • Fehér: Hibák elfedése, highlighter-ként az előnyös vonások kiemelése.
  • Az arcbőrrel teljesen megegyező színű: A bőr hibáinak eltakarása. Ezek alapozó használata nélkül is alkalmazhatók. (Világos és sötétebb korrektor megfelelő arányú keverésével elérhető a bőrrel megegyező szín.)

Amikor mindezzel készen vagy, használj a bőröd színével egyező kő-, vagy porpúdert a matt hatás elérése végett. Fotózáskor a fénylő highlightert kerüljük, mert könnyen becsillanhat!

Fotózás, make up, púder

Jöhet a pirosító! Itt is az évszak típusodnak megfelelőt válassz! Az arccsontra vidd fel, és ügyelj arra, ne legyen határvonala! Az arcformázás szabályai: Amit az arcodon le szeretnél kicsinyíteni, arra a területre barnás, sötét színű kontúrpúdert használj! Amit nagyítani szeretnél, matt, világos színekkel tedd! Mindent jól dolgozz el, hogy természetes legyen az összhatás! Az alábbi ábra segít, hogy az arcformádnak megfelelően alkalmazd a sötét és a világos színeket, illetve a pirosítót.

Fotózás, arcformálás, smink, make up, pirosító, highlighter, sötétítő

Következő lépés a szempillaspirál felvitele. Lehetőleg vízállót válassz, hogy ne kenődjön el! Az alsó szempilláidról se feledkezz meg! A szem alá kerülhet szemceruza is, de csak leheletfinoman, hogy ne legyen természetellenes! A világosabb hajúak, és bőrűek lehetőleg barnát, vagy szürkét, míg a sötétebb hajhoz és bőrhöz a sötétbarna és a fekete illik legjobban. A szemhéj tövébe kerülhet tusvonal, de ez el is maradhat.
A szemöldököt is lehet korrigálni, hiányosságait pótolni a színével megegyező szemöldökceruzával, illetve szemöldök fésűvel. Ügyeljünk arra, hogy a két szemöldök szimmetrikus, egyforma legyen!

fotózás, smink, mascara, szempillaspirál

A szemhéj festése a ruhánkhoz és az évszaktípusunknak megfelelő színekkel történjen! Szemhéjunkra vigyünk fel a palettából egy világos színt. A közepére tehetünk egy picivel sötétebb, de vele harmonizáló árnyalatot. Majd fölé, a szélére a szem és a szemöldök közepére egy sötétebb színt árnyékolónak. Szépen dolgozzuk el!

Fotózás, szem smink, szemhéj festése10 eye makeup ideas that you will love page 61 of 70 buzzmakeup

A rúzst is ruhánknak és évszaktípusunknak megfelelően használjunk!
Végezetül, hogy tartós legyen, fújjuk le a sminket fixálóval! Ha a frizura is kész, kezdődhet a fotózás!

Fotózás, smink, make up, natural

Mindenképp gyakorolj! Ha bizonytalan vagy, esetleg nem úgy sikerül, ahogy tervezted, bízd profi sminkesre a munkát!

Írj, ha fotózásra, vagy ingyenes személyre szabott konzultációra jelentkeznél!

Visszahívást
kérek!

Oszd meg, ha tetszett és hasznosnak találtad!

Ezek is érdekelhetnek:

Sztárok időutazása – egy fotón

Sztárok időutazása – egy fotón Nem meglepő, a sztárok is voltak fiatalok. Sőt! gyerekek. Bizony, felettük is elrepül az idő. Néha azonban mindenki szívesen előveszi

Read More »

A toka és a fotózás

A toka és a fotózás „El kellene menni fotózásra. Á, majd ha lemegy a tokám! Azt biztos nem lehet eltüntetni a képen.” Sokan így gondolják.

Read More »

Női alkattípusok a fotózáson

Női alkattípusok a fotózáson Sokszor gondot jelent, milyen ruhát vigyünk magunkkal fotózásra. Ehhez ismernünk kell többek közt az alkat típusunkat. 5-féle típust különböztetünk meg: ceruza,

Read More »