Női alkattípusok a fotózáson

Női alkattípusok a fotózáson

Sokszor gondot jelent, milyen ruhát vigyünk magunkkal fotózásra. Ehhez ismernünk kell többek közt az alkat típusunkat. 5-féle típust különböztetünk meg: ceruza, fordított háromszög, homokóra,  körte, valamint alma.

foózás, nöi alkatok, előnyös fotó

Ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, mi melyik csoportba tartozunk, álljunk egyenesen, lábainkat zárjuk össze, kérjünk meg valakit, hogy szemből fotózzon le! Ha ez megvan, figyeljük meg a képen testünk arányait!

Ha a vállunk, derekunk, csípőnk nagyjából egyforma széles, akkor a „Ceruza” alkathoz tartozunk. Ebben az esetben arra kell törekedni, hogy derekunk minél vékonyabbnak tűnjön a vállunkhoz és a csípőnkhöz képest. Úgy tudjuk elérni, hogy a derekunknál sötétebb, vállunknál és csípőnknél világosabb színeket alkalmazunk. Mintákat, fodrokat is tehetünk a keskenyebb részekhez ízlésünkhöz mérten. A derékrészre tehetünk egy sötétebb övet, mint az öltözékünk. Előnyös lehet egy derékban szűkített blézer, vagy egy „A” vonalú szoknya, ami lágyan követi a test vonalát. Évszak típusunknak megfelelő színekkel kombináljunk!

ceruza típusú nói alkat, ösz típus
ceruza alkatú nő, előnyös öltözés
modellek a kifuton, ceruza alkatű nők

Ha vállunk szélesebb, mint a derekunk, és a csípőnk, minden bizonnyal fordított háromszög alkattal rendelkezünk. Ebben az esetben felsőtestünkre érdemes sötétebb árnyalatú ruhát választani, a nadrág pedig legyen világosabb. A fodros, mintás felsők kerülendők! Az „A” vonalú szoknya is javít az arányokon. A szoknyán bátran használjunk mintát, fodrot! Egy szűk, sötét felső, és egy lágyan omló, világos, esetleg mintás nadrág is előnyös összeállítás. Itt is az évszaktípusunknak megfelelő színekből válogassunk!

fordított háromszög alkat, fotózás, előnyös fotózás

Ha vállunk, csípőnk nagyjából egyforma széles, és derekunk vékonyabb, akkor azon szerencsések közé tartozunk, akinek homokóra alkata van. Bátran viseljünk testhez simuló ruhákat, amik kiemelik az alakunkat. A zsákruhák, tunikák kerülendők! Felesleges bármit elrejteni velük, ami szép, hangsúlyozzuk ki bátran! Egyedül arra kell figyelni, hogy évszak típusunknak megfelelő színeket használjunk!

formák1

Ha vállunk, felsőtestünk keskenyebb, csípőnk szélesebb, a körte típusú nők táborát erősítjük. Lehetőleg egy világosabb, lezserebb felsőt válasszunk egy sötétebb nadrággal, hogy javítsunk az arányokon! A nadrágon a minták, különösen a keresztbe csíkok, fodrok kerülendők. Egy világosabb, válltöméses blézer is jó választás egy sötétebb nadrággal. Az évszak típusunknak megfelelő színekből válasszunk!

best jeans pear shaped body
körte típusú nő, fotózás
körte típusú nő, fotózás, alkat, előnyös

Ha szélesebb a vállunk, mint a csípőnk, arányaiban a felsőtest nagyobb, és vékonyabb a láb, akkor az alma típusba tartozunk. Legjobb választás ez esetben egy „V” nyakkivágású felső, lágy, nem szorosan simuló ruha. Bővebben itt lehet olvasni erről. Érdemes a formás lábakat hangsúlyozni. A sötét színeket érdemes a szélesebb testrészeknél alkalmazni. A hasnál az öveket kerüljük. A ruha a mell alatt lehet szűkebb, alatta bővülhet, de lágyan kövesse a test vonalát. Fontos, hogy olyan anyagból készüljön, ami ráomlik a testre és nem áll el, mert különben oldalról nézve teltebb alkatot mutathat. Kritikus kérdés még az alma típusú hölgyeknél, hogy milyen nadrágot viseljenek? Nem jó választás sem az alacsony derekú csípőnadrág, sem pedig a magas derekú nadrág. Az arany középút a nyerő, a közepesen magasított derék. Laza, könnyed anyagú, lehetőleg sötét árnyalatú felsővel viseljük, ami a test mellett halad, nem rásimulva, derékban lehet karcsúsított, hosszított fazon. Az se baj, ha a szélein fekete, mert az is lefarag optikailag pár kilót az alakból. Ha a test mellett haladó hosszított, karcsúsított inget kigomboljuk, az hosszában több részre osztja a testet, ez a megoldás is vékonyít.  Itt is az évszak típusunknak megfelelő színekkel variáljunk!

alma típusú nő, fotózás, ruha, előnyös öltözék
5a6e1eefebalma típusú nő, fotózás, ruha, előnyös öltözék
alma típusú nő, fotózás, ruha, előnyös öltözék
apple body pants alma típusű női fotózás, farmer viselet
34c541baa48e24a53506cb7d6496b48d apple shape fashion apple body shapes, alma alkatú hólgy fotózás, öltözet
alma típusű női fotózás, farmer viselet

Írj, ha fotózásra, vagy ingyenes személyre szabott konzultációra jelentkeznél, ahol meghatározzuk, melyik évszaktípusba , és melyik alkattípusba tartozol!

Visszahívást
kérek!

Oszd meg, ha tetszett és hasznosnak találtad!

Ezek is érdekelhetnek:

Sztárok időutazása – egy fotón

Sztárok időutazása – egy fotón Nem meglepő, a sztárok is voltak fiatalok. Sőt! gyerekek. Bizony, felettük is elrepül az idő. Néha azonban mindenki szívesen előveszi

Read More »

A toka és a fotózás

A toka és a fotózás „El kellene menni fotózásra. Á, majd ha lemegy a tokám! Azt biztos nem lehet eltüntetni a képen.” Sokan így gondolják.

Read More »