Hogyan legyél magabiztos egy fotózáson?

Hogyan legyél magabiztos egy fotózáson?

Először is, ha tudod, mi vár rád a fotózáson. Mi ennek az egésznek a menete, hogy kell elképzeni? Semmi extra. Először is felveszed velem a kapcsolatot a Messengeren, vagy a honlapon keresztül, ahogy kényelmesebb neked. Elmondod, milyen tipusú fotókra gondoltál, szeretnél-e sminket, hajat, ruhát, kültéren, vagy beltéren tervezed-e a fotózást. Én pedig elmondom, mik a lehetőségek. Megbeszélünk egy időpontot, amire érdemes picit hamarabb érkezni, ami mindenkinek jobb, és nyugisabb. Ha rohanni kell valahová, az stresszt eredményez. Csapzott leszel, kényelmetlenül fogod magad érezni. Javaslom, hogy szánd rá azt a napot, megéri! Ha munkából rohansz, fáradt leszel, meg fog látszódni. Ha nem aludtál, az is. A nem alvás öregít. Törekedj rá, hogy előző éjszaka jóval éjfél előtt kerülj ágyba, ugyanis az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb. Mélyalvást is ekkor lehet elérni. Alvás előtt pedig meditálj!

fotózás meditáció
kismama fotózás

Tévhit, hogy az alkohol jót tesz fotózás előtt. Fellazít, az igaz, de sajnos meglátszik a képeken. Gondolom, senki nem szeretne keresztbe álló szemeket, és bamba tekintetet viszontlátni a fotóin. Maximum egy, vagy két korty, ami nem vészes, és még nem látszik, de csakis akkor, ha elmúltál 18 éves, nem vagy kismama és nem te vezetsz.

Javaslom, hogy akármilyen alkatod van, legalább 1 héttel fotózás előtt kezdj el tornázni! Lehetőleg ne alvás előtt, inkább napközben, mert az elalvás előtti torna rontja az alvási pontszámod, és esély van rá, hogy sokat forgolódj felébredj éjszaka és kialvatlanul ébredj. Most nem az a cél, hogy formásabb legyél, hisz egy hét alatt nem lehet látványos eredményt elérni. Azért kell a torna, hogy magabiztosabbak legyenek a fotózáson a mozdulataid. Fittebb leszel tőle, ez mindenképp jót tesz. Bejáratod, kissé megerősíted az izmaidat, nem fogod elesettnek érezni magad.

boudoir fotózás

A fotózást nem úgy kell elképzelni, hogy te pózolsz magadtól, mint a legmenőbb divatmodellek. Sajnos az van, hogy nem látod magad kívülről, és lehet, azt érzed, milyen menőn néz ki, ahogy beálltál, pedig ez sokszor nem így van. Nem a te hibád, és ezzel nem vagy egyedül. Segíteni fogok minden képnél. Én látlak, én helyettesítem a tükrödet. Aztán megmutatom az első jó képedet. Az a tapasztalatom, hogy itt törik meg a jég, amikor a modell már legszívesebben egész nap a fotózáson maradna. Ez megadja azt a lökést, amitől a többi kép jobbá válik, mert a kulcsa az egésznek az önbizalom. Ha látsz magadról egy jó képet, az szárnyakat ad, utána az egész sokkal gördülékenyebbé válik. Közben beszélek hozzád, oldalak, el fogod felejteni, hogy nem egy barátnőd fotóz, hanem valós fotózáson vagy. Sokan azt mondják, nagy élmény. Az emberek többségét pedig nem csak a tárgyak, hanem az élmények gyűjtése teszi boldoggá.

 

Amennyiben kipróbálnád magad, vagy csak beszélgetnél velem, írj egy üzenetet! Facebook-ra visszalátogatva megteheted, de ezen az űrlapon keresztül is.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ezek is érdekelhetnek:

Sztárok időutazása – egy fotón

Sztárok időutazása – egy fotón Nem meglepő, a sztárok is voltak fiatalok. Sőt! gyerekek. Bizony, felettük is elrepül az idő. Néha azonban mindenki szívesen előveszi

Read More »

A toka és a fotózás

A toka és a fotózás „El kellene menni fotózásra. Á, majd ha lemegy a tokám! Azt biztos nem lehet eltüntetni a képen.” Sokan így gondolják.

Read More »